Bloggarkiv

mandag 16. februar 2015

Mandag 16/2

Muskulær utholdenhet 


Det har blitt veldig populært med høyintensitets trening, og crossfit-inspirerte økter. Dette vil tilsi å gjøre mange repetisjoner, i et høyt tempo, med mange ulike funksjonelle øvelser. Denne typen trening er veldig effektiv, og passer perfekt hvis du er en av de med tidsklemme, og føler du ikke alltid har "tid" til trening. En god motivasjon bør også være at denne treningsformen er ypperlig hvis målet er fettforbrenning, om du bare tør å presse deg selv det lille ekstra.
Ved å trene på denne måten, vil du trene både kondisjon og styrke, og slå to fluer i en smekk, samt trene opp din mentale styrke. Muskulær utholdenhetstrening vil gi variasjon i treningen, og bør kombineres med tyngre styrkeøkter (færre repetisjoner med tunge vekter) og vanlig kondisjonstrening for optimal effekt. 

Selv om denne trenden er effektiv og tidsbesparende, er det ingenting som unnskylder dårlig teknikk. Det er ofte jeg ser at teknikk falmer til fordel for tempo og hastverk, hvilket fort er oppskriften på skader og vanedannede ugunstige bevegelser. Prioriter alltid teknikk og kontroll over kroppens bevegelses, før intensitet.
 Ønsker du likevel å prøve deg, men ikke føler deg trygg på alle øvelser - skaler vanskelighetsgraden. Med andre ord - gjør knebøy til kasse, gjør pushups opphøyd til stativ, gjør utfall i en stående utfallsposisjon, og fullfør alle repetisjonene ved å senke kneet til bakken, og strekk ut igjen (med tyngden på foten foran).  
Vi vil trene for å forebygge skader, ikke fremprovosere dem!

5 runder: 

(Velg to hantler med en vekt som du vet du kan utføre 12+ repetisjoner med)

10 situps (med/uten vekt)
10 gående utfall
10 stående roing
10 knebøy
10 manmakers Situps (med/uten vekt)  Gående utfall Stående roing  Knebøy Manmakers 
Start med en pushup, eller brystet ned på bakken


Så gjør drar du en og en arm opp, som en planke med roing

Hopp opp til en knebøy/markløft posisjon med rett rygg

Få vektene opp på skuldrene, og press opp over hodet


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar