Bloggarkiv

søndag 8. februar 2015

Søndag 8/2
Bevegelighet og mobilitet 
      

Alle vet at det er bra å trene og holde seg i aktivitet. At det å være i god form, innebærer å investere tid og penger i kosthold og trening, og å gjøre det til en prioritet i livet. Likevel er det mange som glemmer, eller lar være å ta hensyn til stivhet og ubehag i kroppen. Mobilitet og gode bevegelsesmønstre er minst like viktig, som at du klarer å løfte tunge vekter eller løpe lange distanser. Derfor er det også nødvendig å vektlegge bevegelighetstrening under disse prioritetene. 

Sett av 30 minutter til å "pleie" kroppen din litt ekstra i dag, på den harde måten.

Start med å bruke foamroll for å løsne opp i muskulatur, og å for få blodsirkulasjonen i kroppen til å øke. Bruk 15 min med foamroll, på forside lår, setemuskulatur, siden og bak på ryggen. Minst 4 minutter på hver muskelgruppe (2 min på hver side). 

Deretter gå over til å strekke på forsiden av låret, for å forbedre mobiliteten i knebøy og lignende øvelser som krever en bøy i hofta. 
Plasser kneet så langt inn mot veggen som du klarer, og rett opp overkroppen. Her skal det strekke MYE på hofteleddsbøyerne og forside lår. For at denne utstrekningen skal bli litt mer effektiv, stram rumpa for å få ekstra god kontakt. Det skal være ubehagelig, og bør holdes i 2 min, før du gjentar på den andre siden.Strekk og tøying på setemuskulatur og bakside lår vil gjøre det lettere for ryggen å holde seg rett under en bøy-bevegelse i hoften. Stivhet i setet og bakside lår vil ofte kunne føre til problemer med ryggen og knær. Ryggen har lettere for å krummes når muskelen forlenger seg i en hoftebøy, og stivhet vil tilsi mindre kontakt med muskulaturen under en bøy, som gjør at forsiden vil ta over for kraftutviklingen. 

Sett deg ned på bakken, og legg et ben foran deg i en så bred vinkel som du klarer.  Derfra skal du prøve å legge overkroppen forover, med en så strak rygg som mulig. Da skal du kjenne at det strekker godt på utside av rumpa og innside/utside/bakside lår. Et pluss er at du får strukket på forside lår i denne øvelsen også. Bruk 1 minutt på hver side.For å strekke på baksiden, er det en veldig enkel øvelse du kan gjøre stående på bakken. Sett den ene foten foran deg, med en liten bøy i kneet som står bak (dette er benet du skal legge vekten på). Støtt deg på dette benet, og strekk det andre helt ut foran deg. For å få strukket ut leggen på kjøpet, kan du peke tærne opp mot taket. Len deg forover, og bruk minst 1 minutt på hver side.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar