Bloggarkiv

søndag 8. februar 2015

Lørdag 7/2


Aktiv Hviledag 

Hviledager og restitusjon er svært undervurdert, og trenger å få den respekten det fortjener. Når du trener, brytes musklene ned, og trenger å bygge seg opp igjen. Til hvilket nivå musklene bygges opp igjen avhenger av hvilke næring du tilfører kroppen, og til hvilket tidspunkt i sammenheng med økten. Men det avhenger også av hvile, og hvor mye "fred" disse musklene får, før de blir utsatt for ny stimulans. Du skal derfor ta hviledager seriøst, hvilket likevel ikke betyr at du ikke skal bevege deg!
Selv om du ikke skal trene på en hviledag, er det fortsatt mange muligheter å bevege kroppen sin på. Det er viktig å aktivisere seg selv og barna i hverdagen, og å utnytte seg av de godene treningen faktisk medbringer. Når du trener mot et mål, er det morsomt å se progresjon i styrke og kondisjon, men hvordan påvirker denne progresjonen hverdagen din? Det er ingen hemmelighet at trening får deg i bedre form, og forebygger skader i det daglige. Derfor er det også viktig å teste formen på ulike arenaer, ved å variere mellom ulike aktiviteter og prøvelser. 
Bruk denne dagen til å ta en tur ut på langrenn med barna, gå på en ny gruppetime som kanskje er litt utenfor ditt normale treningsregister, eller utfordre kroppen på nye måter, ved for eksempel å dra og klatre en tur. 


Dette er en kreativ "ball", som ligger i dine hender. Her er det kun fantastien som setter en stopper for hva du kan bruke kroppen din til. GOD LØRDAG :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar