Bloggarkiv

onsdag 25. februar 2015

Dagens trening med Geir Schau


Geir Schau har trent på Asker treningssenter siden 2013, med PT Soroush Jozani. Han kom inn dørene på senteret, med en vekt som viste godt over 100 kg. Målet var nå å komme i form til å gå Macialonga i Italia - 70 km på langrenn. Dette krevde en drastisk endring av livsstil, med bedret kosthold og hard trening. 
Han gjennomførte rennet, over 20 kg lettere, og er i dag en forandret mann. 

Asker treningssenter har gleden av å fortsatt ha Geir som medlem på senteret, med sitt gode humør og endrede livsstil. Han stiller opp hver uke, med åpent sinn og god støtte i sin trofaste PT. 

Denne uken skulle han derfor få lov til å prøve seg på en av treningsøktene fra bloggen. 
Nokså uviten om hva han gikk til, ble oppvarmingen god og lang, for å forbedre bevegelsene som skulle utføres i økten. 

Det startet med frontbøy - hvor Geir skulle få presse grensene sine allerede. Han har en relativt god teknikk i knebøy, men krever en god push for å komme seg gjennom alle repetisjonene. 
"Dette er f*** meg tungt. Jeg kjenner det overalt!" Javel, sa jeg. Det er poenget, og han forstod at dette var en øvelse som krever fokus og mentalitet - og at han måtte bruke magemuskulaturen MYE.

Selv om frontbøy hovedsaklig blir omtalt som en "benøvelse", er dette en øvelse som bør prioriteres på treningsplanen, i og med at det styrker "det indre beltet", og krever funskjonelle bevegelsesbaner. Dette er spesielt viktig å tenke på i forhold til skadeforebygging i hverdagen. Geir var ganske sliten etter knebøy-seansen, men han fant kjapt ut at vi hadde nettopp begynt. 
Videre på planen var å ro på romaskin, så langt han klarte å komme på 6 minutter .
 Jeg ga han et mål på 1500 meter, hvilket så ut til å bli en utfordring etter de 2 første minuttene, hvor han hev etter pusten. 
Men han klarte søren meg 1470 meter! 
"Nei- det var lyden av oppkast, Silje!" Men jeg kan berolige med at det bare var en lyd, ingen oppkast.  Men det stoppet ikke der. Vi hadde en siste ting på planen, nemlig 3 runder for tid 
- 5 burpees
- 10 roing ringer 
- 15 knebøy 
- 20 situps 

Geir måtte hente inn både pust og hodet, før vi ganske kjapt var tilbake i arbeidsmodus. 
Han har vært borti lignende økter med Soroush tidligere, og vet at dette er kjappe og effektive økter som trener hele kroppen - både kondisjon og styrke. Med andre ord er det ganske tøft, men hva gjør man ikke for å komme i form? Det vil jo gjøre deg bedre!Da var Mandagens økt ferdig- frontbøy, romaskin og en sirkeløkt. 
Det er ikke mange minuttene som skal til, hvis du først går inn for å være effektiv, og er fokusert
Geir fikk selv smake på litt tungpust og kvalme, men han gir seg ikke.
"Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å kjenne dette ganske godt imorgen, Silje. Men det var rått!"

Man skal utenfor komfortsonen sin en gang i blant, for å virkelig kunne utvikle seg, og ikke minst forbedre seg. Denne typen økt trener hele kroppen, og vil utfordre både styrke, kondisjon og mentalitet. Det er altså en hard, men super måte å forbedre formen sin, og også å øke fettforbrenning og gå ned i vekt - om dette er målet. 
Økten kan utføres av alle, i alle former og aldre. Her er det bare snakk om å spille på lag med seg selv, og eventuelt få litt hjelp av en støttespiller - enten det er en treningskamerat, eller en PT. 

Gjør som Geir, og vær med på øktene du også! Jeg kan garantere at du vil kunne nå målene dine, bare du har selvdisiplin, og utnytter deg av de godene og tipsene du har rundt deg. 
Så bruk bloggen, eller andre inspirasjonskilder, for å endre livsstilen din - og hente motivasjon i Geir sin progresjon. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar