Bloggarkiv

torsdag 19. februar 2015

Torsdag 19/2

Sirkeltrening

Utifra ditt eget treningsnivå, er dette en fantastisk måte å jobbe med kondisjon og styrke på. Det vil utfordre mentaliteten på nye måter, ved å utnytte pausene til det fulle. 
Gjør du ferdig en øvelse på under et minutt, har du resten av minuttet pause, før du går videre til neste øvelse på neste minutt.

Hvert minutt, i 24 minutter:

Minutt 1: 100/150 m løp
Minutt 2: 10 pushpress (øvelsesbeskrivelse under)
Minutt 3: 10 good mornings (øvelsesbeskrivelse under)
Pushpress
Len vekten på skuldrene, med albuene i en posisjon som er litt fremfor håndleddene. Tilt bekkenet frem, stram rumpe og mage, før du begynner øvelsen. Det vil gi en stabil og rett ryggrad - hvilket alltid skal prioriteres.
 Bøy deretter litt i knærne, og bruk kraften fra utlåsningen i hoften på veien opp, til å skyve vekten i rett bane over hodet. Et godt tips her, er å flytte hodet bakover i det du skal presse vekten over hodet, og deretter skyve hodet frem igjen når skulderne er utlåst på toppen. Denne øvelsen trener hovedsaklig skuldre - men også lår, rumpe og stabilitetsmuskulatur i magen.


Good mornings
Plasser vekten på nakken, som om du skulle gjort en vanlig knebøy (gjerne litt lengre ned, slik at vekten ikke faller fremover når du utfører øvelsen, som gjør ryggen mer utsatt).
Ha en liten knekk i knærne, aktiver magemuskulaturen - for å skåne ryggen - og sett rumpa bakover. Overkroppen lenes kontrollert fremover, og deretter presser du hoften frem igjen til utgangsposisjon.
Denne øvelsen skal kjennes i bakside lår og rumpe. Du vil også kjenne at du bruker stabiliserende muskler i mage og rygg, og dette er ikke farlig så lenge du klarer å holde ryggen rett.
Tag #atsblogg på instagram for å være med i konkurransen om en PT time. 

Lykke til :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar